22.4.15

MAGAZİN HABER



Ünlü Sanatçılar Radyocuları Yalnız Bırakmadı

 Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’ töreninde bugüne kadar radyocuların destek verdiği sanatçılar, bu kez isimlerini her gün anons edenlere bizzat destek için hazır bulundu.


'Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri' töreninde bugüne kadar radyocuların destek verdiği sanatçılar, bu kez isimlerini her gün anons edenlere bizzat destek için hazır bulundu.
Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yılın en iyi radyo, radyocu ve radyo programlarının 17 kategoride yarıştığı 'Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri' töreninde 2 milyon 300 bin kişinin oylamasıyla finale kalan kategori birincilerine ödülleri ünlü isimler tarafından takdim edildi. 

Bugüne kadar radyocuların programlarında destek verdiği sanatçılar, bu kez isimlerini her gün anons edenlere bizzat destek için törende hazır bulundu. Ceyhun Yılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı törende Mustafa Ceceli'nin müzik direktörlüğünde Funda Arar, Gökhan Türkmen, Bengü ve Emre Aydın da sahne aldı. 
Törene katılan sanatçılar, 8 Şubat'ta hayatını kaybeden Müzeyyen Senar'ı da unutmadı. Senar'ın ölüm haberini duyduğunda çok üzüldüğünü belirten Funda Arar, "Müzeyyen Senar benim hayatımda çok önemli bir isimdi. 

Onu çok fazla dinledim. Ölüm haberini duyduğumda çok üzüldüm. Bence bir milat kapandı. Türk müziğinde çok önemli bir isimdi. Bize sesini bıraktı ve biz onu dinlemeye devam edeceğiz" diye konuştu. Albüm çıkardıktan ve klip çektikten sonra şarkılarının radyolarda çalınıp çalınmadığı çok dikkat ettiklerini söyleyen Funda Arar, "Radyolar çok büyük kesime hitap ediyor. Bu nedenle bizim hayatımızda çok önemli" dedi


Türk Sanat Müziği dinleme ve sevme sebebinin Müzeyyen Senar olduğuna dikkat çeken Mustafa Ceceli, "Mustafa Kemal Atatürk'e şarkı söylemek de herkese nasip olacak bir şey değil. Son dönemdeki düet albümüyle de bir döneme sanat müziğini sevdirmiştir. 

Bu ve bundan sonra gelen nesillere de Türk Sanat Musikisi'ni sevdirmek adına misyonunu devam ettirecek" şeklinde konuştu. Radyocuların gözden kaçan şarkıları da bulup çıkardığını ifade eden Ceceli, "Radyocular, sadece sizin öne çıkarıp klip çektiğiniz şarkıyı değil, gözünüzden kaçan bir şarkıyı da 'Bu şarkı çok iyiymiş' diyerek çekip çıkarabiliyorlar" diye konuştu.

Hep radyolar tarafından desteklendiklerini söyleyen Emre Aydın, radyolar ve radyocular için vefa borçları olduğunu ve bu borcu ödemek için organizasyona katıldıklarını ifade etti. Çok iyi bir radyo dinleyicisi olduğunu söyleyen Gökhan Türkmen, "Radyo benim için çok önemli. Ben çok iyi bir radyo dinleyicisiyim. Radyo bence televizyondan daha önemli. Çünkü müziğin yalın olarak dinlendiği en güzel kurum. Bunda radyoculuğun da önemli bir payı var. Radyoculuk iyi müzik dinleyen birinin yapacağı iştir. Onlara desteğimiz sonsuz" dedi.

Enbe Orkestrası 2015 isimli albümle müzikseverlerin karşısına çıkan Enbe Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker, "Radyolar müzisyenler için çok önemli, biz parçalarımızı, bestelerimizi yapıyoruz, radyocular da müzikseverlere sunuyor. Dolayısıyla radyolar sektörün içindeki önemli taşlardan biri. Bugün de onları desteklemek amacıyla geldik. Biz de TRT FM'de En Beğenilenler adlı programı yapıyoruz. Canlı olarak çalıştığımız işin ne kadar zor olduğunu gördük. Yeni albümde ülkemizin önemli starları bizimle beraber oldu. 

Ajda Pekkan iki tane parça seslendirdi. Sezen Aksu yeni bir bestesini bize verdi ve Rumeysa seslendirdi. Funda Arar, Burcu Güneş, Işın Karaca, Betül Demir'in yanı sıra altı tane genç arkadaşımız albümde yer aldı" ifadelerine yer verdi.

12 Şubat'ta dinleyicileriyle yeni single'ı 'Aşk Bize Yeter'i paylaşacağını söyleyen Sibel Tüzün, "Çok umut dolu, naif ve güzel duyguları uyandıran bir şarkı. Sözü ve müziği Can Temiz'e ait. İskender Paydaş ile birlikte hazırladık. Türkiye'de özel radyoların kurulması 90'lı yılların başına geliyor. Ben de profesyonel anlamda müzik hayatıma bu yıllarda başladım. Dolayısıyla biz buradaki radyocu arkadaşlarımızla birlikte büyüdük. Bütün kariyer adımlarımızı birlikte attık. Bundan dolayı benim için çok daha duygusal ve özel bir gece" diye konuştu. 

http://www.sondakika.com/




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER - 1

KATEGORİLER - 2